Site icon podunavlje.info

Nikola Stojković karijeru nastavlja u austrijskom trećeligašu

SMEDEREVO, 4. januar 2022 – Juče je u Smederevo stigao Predrag Luka, a danas je ovaj klub napustio ofanzivni vezista Nikola Stojković (27).

Nikola Stojković

Ponikao je u matičnom klubu, a potom kompletnu školu prošao u Crvenoj zvezdi. Kalio se u BSK-u, a uspešne nastupe imao je u Metalcu, Zemun, Smederevu, Dubočici i ponovo u rodnom gradu. Gotovo celokupne letnje pripreme odradio je sa Smederevcima čekajući inostrani angažman, a onda je poslednjeg dana prelaznog roka odlučio da se ipak priključi svom klubu. Odigrao je osam utakmca i postigao tri pogotka. Dao je i onaj vodeći protiv Boraca (2:1 u Čačku), ali je zbog povrede prilikom doskoka potom morao da pauzira tri kola.

– Želeli smo da Stojković ostane i u nastavku sezone, mada smo mogli da očekujemo ovakav epilog. On je to najavio i prilikom letošnjeg povratka, da će u slučaju inostrane ponude otići. Izdali smo mu potrebnu dokumentaciju i odlazi u jedna austrijski trećeligaški klub, gde će nastaviti karijeru. Želimo mu mnogo sreće i uspeha, jer zaista poseduje zavidan kvalitet. Dobro je da je stigao Predrag Luka, koji će, ubeđen sam, biti pravo pojačanje i igračko osveženje – kaže sekretar kluba Marjan Milenković.

Predrag Luka i Marjan Milenković

Pored Stojkovića,  Smederevce je napustio i defanzivac Nemanja Stanković, koji je otišao u Dunav iz Starih Banovaca, a u smederevski Petlić prešli su, kao pojačanja, napadač Dragan Alentijev i vezista Filip Mitić.

Foto/arhiva: S.Z. i R.G.

Exit mobile version