Lakše do parkinga za osobe sa invaliditetom u Kovinu i Smederevu

2. januar 2022 – Portal eUprava je uoči Nove godine pokrenuo novu uslugu koja omogućava osobama sa invaliditetom da podnesu zahtev za izdavanje parking karte i rezervisanog parking mesta u tridesetak gradova i opština, a na listi su Kovin i Smederevo.

Detalje o korišćenju o nove usluge, koja je besplatna, u Kovinu možete dobiti na telefon 064/8641607 ili mejl gterzic@kovin.org.rs, a u Smederevu na telefone 064/81-90-717 i 026/611-451 i mejl info@parkingsd.rs.

Zahtev podnosi osoba sa invaliditetom ili njen roditelj/staratelj, ukoliko je osoba sa invaliditetom maloletna ili lišena poslovne sposobnosti.

Da biste podneli zahtev, potrebno je da budete registrovan i prijavljen korisnik Portala eUprava. Uslugu možete pokrenuti bilo kojim načinom prijave (korisničkim imenom i lozinkom, mobilnom aplikacijom ili kvalifikovanim elektronskim sertifikatom). Nakon što se prijavite, pokazaće Vam se zeleno dugme Pokreni uslugu. Potrebno je da kliknete taster Pokreni uslugu.

Prilikom podnošenja zahteva prilažu se dokazi neophodni za odlučivanje u skladu sa aktima grada/opštine koja pruža uslugu. Dokazi se prilažu u elektronskom obliku (skenirani, fotografisani ili elektronski potpisani dokumenti u PDF, JPG, PNG i GIF formatu).

Ukoliko je vlasnik vozila koje se koristi za prevoz osobe sa invaliditetom član porodice, neophodno je da je vlasnik vozila na istoj adresi prebivališta, kao i osoba sa invaliditetom. Takođe, potrebno je priložiti svojeručno ili elektronski potpisanu Izjavu člana porodice-vlasnika vozila, da je saglasan da organ za potrebe postupka može da izvrši uvid, pribavi i obradi podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija.

Rok za obradu zahteva je 30 dana od dana podnošenja.

Foto: Podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!