Kićenje jelki na Trgu: Dođi, pa sa nama slavi i na jelku ukras stavi…

SMEDEREVO, 31. decembar 2021 – Na smederevskom Trgu, poslednjeg dana ove godine, sve je vrvelo od nasmejanih mališana iz Predškolske ustanove „Naša radost“. Uz pesmu i žagor, oni su, prigodno odeveni, zajedno sa vaspitačima, došli na novogodišnje kićenje jelki.

Ovaj tradicionalni program Predškolske ustanove „Naša radost“ otvorila je vaspitačica Marija Stojković uz pomoć jednog predškolca:

„Poštovana deco, roditelji dragi, sugrađani naši, stižu dani blagi. Živi, zdravi bili, neka Bog da sreće, dobro ste nam došli –  čarolija kreće. Praznični nam stižu dani, pa izvol’te, svi ste zvani. Drug nek’ drugu ruku pruži, dođi, pa se s nama druži. Dođi, pa sa nama slavi i na jelku ukras stavi. Naša radost zove, da ne bude sama, srećna Nova godina i Vama i nama.“

U nameri da sa sugrađanima podele radost i novogodišnje čarolije, deca i vaspitači Predškolske ustanove „Naša radost“ nastavljaju sa tradicijom novogodišnjeg „vilenisanja“ na Trgu. Ove godine obezbeđene su jelke koje su zajedno kitili mališani, njihovi roditelji, bake i deke i drugi odrasli, rekla je za Podunavlje.info Danica Sikimić, stručni saradnik pedagog u PU „Naša radost“.

Deca, zajedno sa svojim vaspitačima, kako nam je rečeno, okićene jelke će odneti  u dvorišta svojih vrtića, gde će ih zasaditi.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!