Smederevska Palanka: Jednokratna pomoć najboljim učenicima i studentima

SMEDEREVSKA PALANKA, 27. decembar 2021 – Svečana dodela rešenja za učenike i studente – mlade talente, koji su ostvarili pravo na jednokratnu pomoć iz budžeta opštine, upriličena je u Velikoj sali Skupštine opštine Smerderevska Palanka.

Učenicima i studentima rešenja je uručio  predsednik, Nikola Vučen. Pozdravljajući prisutne đake i studente rekao je  da su ove simbolične novčane nagrade samo jedna strana priznanja učenicima  i studentima za ostvarene rezultate.

“Nastojaćemo da obezbedimo što bolje uslove za školovanje dece u našoj opštini, i kao što je i do sada bila praksa, nagraditi njihov trud i rad. Novčana stimulacija je samo jedna strana priznanja koje želimo da vam dodelimo, jer u društvu u kome živimo vrednuje se znanje i na tome treba insistirati”, zaključio je Vučen.

Ukupno pet miliona dinara izdvojeno je iz budžeta lokalne samouprave za jednokratnu pomoć mladim talentima,

Pravo na na novčanu nagradu su ostvarili učenici osnovnih i srednjih škola, zatim studenti osnovnih akademskih studija, diplomskih akademskih master i doktorskih studija.

Nagrađeno je 589 talenata, 246 učenika osnovnih škola za koje je obezbeđena nagrada u iznosu od 5.000 dinara, 149 đaka srednjih škola koji dobijaju 7.000 dinara, 35 studenata prve godine osnovnih akademskih studija za koje je izdvojeno po 10.000 dinara, 130 studenata od druge do četvrte godine osnovnih akademskih studija za koje je obezbeđeno po 12.000 dinara, 21 student diplomskih akademskih master studija dobija po 20.000 dinara.

Za osam  studenata  doktorskih studija, prijem je organizovan u kabinetu predsednika opštine.

Pozivajući učenike i studente da se i sledeće godine prijave na konkurs sa još boljim rezultatima, Vučen je izrazio nadu da će posle završenog školovanja i studiranja, svi oni ostati u Smederevskoj Palanci, da leče, grade, savetuju, podučavaju  i ulepšavaju našu opštinu, navodi se u saopštenju.

Foto: Opština Smederevska Palanka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!