Smederevske gimnazijalke šampionke Srbije u streljaštvu

24. decembar 2021 – Juniorke Gimnazije Smederevo ovogodišnje su državne prvakinje u strelјaštvu u konkurenciji 18 srednjih škola iz cele Srbije. Ekipu je predvodila Natalija Jovanović, koja je u jakoj konkurenciji osvojila bronzanu medalјu sa 282 kruga.

Inače, o rasporedu prve tri odlučivale su nijanse. delio ih je po jedan krug. Srebrnu medalјu osvojila je Lana Džonić iz Gimnazije iz Inđije, a zlatnu Anja Knežević iz Desete Gimnazije iz Novog Beograda. Druge dve članice smederevske ekipe, Natalija Stojanović i Anđelija Velebit, sa 263 kruga, plasirale su se na 23. i 24. mesto.

Devojke su trijumfovale ekipno sa ukupnim rezultatom od 808 krugova, osam više od drugoplasirane Gimnazije „Takovski ustanak“ iz Gornjeg Milanovca. Treće mesto zauzela je Politehnička škola iz Subotice sa 795 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji juniorki, od članova Strelјačke družine Smederevo, učestvovala je još Anđela Radojičić, iz Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“, koja se 261 krugom plasirala na 28. mesto u konkurenciji 70 juniorki.

Uspeh smederevskih Gimnazijalki raduje, jer je ove godine došlo do smene generacija i devojke koje sada čine okosnicu ovog tima su učenice prve i druge godine, što daje nadu da će i u narednim godinama imati jak tim spreman na najveće uspehe.

I u konkurenciji juniora došlo je do smene generacije. Kompletna prošlogodišnja ekipa smederevske Tehničke škole oprostila se i od škole i od strelјaštva titulom baš na ovom takmičenju. Novi sastav, koji takođe čine učenici prve i druge godine, na žalost, nije uspeo da se domogne postolјa. Ipak, nisu se obrukali, osvojili su visoko šesto mesto, u konkurenciji 17 srednjih škola i svakako se od njih u narednim godinama može očekivati više. Pojedinačno najbolјi je bio Lazar Popović, koji se sa 253 kruga plasirao na 24. mesto, Luka Milivojević je bio 30. sa 244, a Lazar Jančić 37. sa 239 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji juniora učestvovao je još Nikola Manojlović iz MFŠ „Sveta Petka“ koji je takmičenje završio kao 28. sa 248 krugova u konkurenciji 64 juniora.

U konkurenciji pionirki iz Podunavskog okruga učestvovale su učenice OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke koje su osvojile vicešampionsku titulu sa 523 kruga, a njihova najbolјa članica ekipe Emilija Marinković, sa 181 krugom, osvojila je bronzanu medalјu. Pobedila je Anđelija Stevanović iz OŠ „Momčilo Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca sa 184 kruga. Drugo mesto pripalo je Mariji Nešić iz OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ iz Prokuplјa sa 183 kruga. Učestvovalo je 70 pionirki pojedinačno, a 18 škola ekipno.

Smederevo je imalo samo jednog predstavnika u kategoriji osnovnih škola. Pojedinačno se takmičio Pavle Pejov iz OŠ „Dimitrije Davidović“, koji se sa 126 krugova plasirao na 54. mesto. Ekipno su okrug predstavlјali učenici OŠ „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca, koji su osvojili treće mesto sa 465 krugova. Pobedili su učenici OŠ „Momčilo Anastasijević“ iz Gornjeg Milanovca sa 504 kruga, a drugo mesto osvojila je OŠ „Radisav Nikčević“ iz Majura sa 474 kruga. Učestvovalo je 18 ekipa.

Takmičenje je održano u Valјevu u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Valјevu  i Strelјačkog kluba Valјevo 1880.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!