Velika Plana: Pomoć privrednicima u ugostiteljstvu i turizmu

VELIKA PLANA, 22. decembar 2021 – Opština  Velika Plana donela je rešenje o dodeli bespovratnih sredstava privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku i turisti;ku delatnost na teritoriji Opštine Velika Plana, radi prevazilaženja posledica otežanog poslovanja prouzrokovanog epidemijom zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je danas.

Kako se navodi, dodela bespovratnih sredstava pomenutim subjektima u skladu je sa Odlukom o pomoći privrednim subjektima radi prevazilaženja posledica otežanog poslovanja prouzrokovanog epidemijom zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom  SARS-COV-2  i  odnosi se na 72 privredna subjekta.

Bespovratna sredstva su u pojedinačnim iznosima od 40.000, 50.000, 80.000 i 100.000 dinara, a subjekti su uglavnom iz Velike Plane, ali i iz Velikog Orašja, Lozovika, Donje Livadice, Markovca, Krnjeva, Miloševca i Novog Sela.

U obrazloženju se kaže da je Opštinska uprava opštine Velika Plana-Odeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj objavila Javni poziv za dodelu subvencija privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku i turističku delatnost na teritoriji opštine Velika Plana radi prevazilaženja posledica otežanog poslovanja prouzrokovanog epidemijom zarazne bolesti COVID-19, od 2. decembra, koji je objavljen na zvaničnoj internet adresi opštine Velika Plana, a rok za dostavljanje prijava je bio do 10. decembra.

Na javni poziv blagovremeno su pristigle 72 prijave. Stručna služba Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj razmatrala je pristigle prijave i utvrdila da sve pristigle prijave ispunjavaju uslove iz javnog poziva, navodi se u obrazloženju ovog rešenja.

Foto: Podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!