Site icon podunavlje.info

Seminar za poljoprivrednike u četvrtak u Palanci, u petak u Smederevu

VP/SP/SD, 22. decembar 2021 – XIV seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Smederevo“ (PSSS) za poljoprivredne proizvođače u Podunavskom okrugu, posle Velike Plane, nastavlja se u četvrtak u Smederevskoj Palanci i u petak u Smederevu.

Posle Velike Plane, gde se poljoprivrednicima danas obratio i predsednik Opštine Velika Plana Igor Matković, u četvrtak će seminar biti nastavljen u sali Skupštine opštine Smederevska Palanka.

Posle pozdravnih reči predsednika Opštine Smederevska Palanka Nikole Vučena i direktora PSSS „Smederevo“ Gorana Pavlovića, o zaštiti kukuruza i suncokreta govoriće predstavnik Agrosave, a stručnjak iz Instituta za kukuruz Zemun polje predložiće sortimente kukuruza za 2022. godinu.

Na dnevnom redu će se naći i pčelarstvo, o čemu će opširnije govoriti  predstavnik Udruženja pčelara iz Smederevske Palanke. Takođe, biće reči o prihrani ozime pšenice, ali i o proizvodnji i zaštiti višnje, kao i o uzrocima propadanja koštičavog voća.

Među sutrašnjim temama su i Troškovi na poljoprivrednom gazdinstvu, Diverzifikacija prihoda na poljoprivrednom gazdinstvu i Osnovi organske proizvodnje.

Seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Smederevo“  biće završen u petak u Smederevu, kada će, pored ostalog, akcenat biti stavljen na aktuelne probleme u tehnologiji proizvodnje i zaštite voća i vinove loze.

U nastavku, posredstvom fotografija,  prenosimo deo atmosfere sa  današnjeg seminara u Velikoj Plani.

Foto: PSSS „Smederevo“

Exit mobile version