Seminar za poljoprivredne proizvođače u Plani, Palanci i Smederevu

VP/SP/SD, 22. decembar 2021 – XIV seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Smederevo“ (PSSS) za poljoprivredne proizvođače u Podunavskom okrugu biće održan od danas do petka u Velikoj Plani, Smederevskoj Palanci i Smederevu.

Poljoprivrednim proizvođačima u Velikoj Plani danas će se u Centru za kulturu „Masuka“, osim stručnjaka, obratiti i predsednik Opštine Velika Plana, Igor Matković.

Posle pozdravne reči direktora PSSS Gorana Pavlovića, govoriće stručnjaci Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada o integralnom suzbijanju korova i patogenima strnih žita. U prepodnevnom radu su predviđena još dva predavanja, predstavnik Stočarsko veterinarskog centra iz Velike Plane govoriće o selekciji u govedarstvu, dok će predstavnica Pionira predložiti sortimente kukuruza za 2022. godinu.

Nakon pauze, stručnjak iz Instituta za primenjene nauke Beograd govoriće o preradi mleka u proizvode sa dodatnom vrednošću, a potom će savetodavci Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Smederevo“ održati polusatna predavanja na sledeće teme: Rezultati Makroogleda i primenjena agrotehnika, Pojava mramoraste stenice i njeno suzbijanje, Ruralni razvoj sa posebnim osvrtom na predpristupne fondove EU-IPARD i Zadruge u poljoprivredi.

Seminar za poljoprivredne proizvođače, sa novim temama, u četvrtak će biti održan u Smederevskoj Palanci.

Foto: Podunavlje.info/arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!