Site icon podunavlje.info

Smederevke ubedljive, odbojkašima prvenac kod kuće

SMEDEREVO, 18. decembar 2021 – U duplom programu u okviru 10. kola prvenstava Prve lige oba smederevska predstavnika su ostvarila pobede. Protiv Mladog i još uvek neiskusnog tima Partizanove filijale Smederevke su potvrdile neosporan kvalitet: ŽOK Smederevo – ŽOK Crno-belo 011 3:0 (25:12, 25:18 i 25:12). Odbojkaši su do sada slavili samo u gostima, a večeras su zabeležili i prvi trijumf na domaćem parketu: OK Smederevo Carina – Klek 3:1 (33:35, 25:22, 25:23 i 25:16).

Krenule su učenice trenera Dragoljuba Janića silovito i smečevima kapitena Une Đorđević i Vesne Sekulić (obe po 14 poena), kao i penalima oporavljene Marije Mijanović (9) prvi set ubedljivo rešile u svoju korist.

Sa kapitenom Kristinom Krstić (7) Beograđanke su u drugom setu pružile nešto jači otpor i u jednom momentu uspele da se približe na dva poena zaostatka (15:17). Na scenu je tada stupila, odličnim prijemom i servisima, najbolja akterka utakmice Nevena Stefanović (10) i odvela ekipu do set lopte koju je paralelom realizovala na Đorđević.

Treći set bio je preslika prvog i završen identičnim rezultatom, pa su tako Smederevke stigle do šeste pobede u prvenstvu.

Posle prošlonedeljnog brejka u Valjevu (3:0), trećeg po redu, konačno su izabranici trenera Dušana Kalinića slavili i na domaćem terenu. Pravi maraton viđen je u prvom setu meča, u kome su gosti imali jače nerve i zahvaljujući Šimunu (15) i Railiću (13) oni su poveli.

Nisu se predavali domaći, koji su nakon rezultatske klackalice uspeli da izjednače- Sve do sredine trećeg seta domaći odbojkaši su imali vođstvo, da bi u neizvesnoj završnici presudio smeč Sambe Amadova Sile (19).

Četvrta deonica apsolutno je pripala Smederevcima, a tačku na ovaj meč stavio je najbolji akter susreta Danilo Nikolić (21). Uz njega zapažene role imali su Gmitrović (10), Gajević (9), Đorđević (9) i Stojčić (7).

 

 

 

Exit mobile version