„Podizanje prašine“ na Leštaru, Carini i Senjaku

SMEDEREVO, 18. decembar 2021 – Pokret Tvrđava je u nastavku projekta „Podizanje prašine“, koji realizuje uz podršku organizacije CRTA i njenih partnera, a u okviru inicijative „Građani imaju moć“, nastavio upoznavanje građana sa problematikom industrijskog zagađenja vazduha. Treća ulična akcija se istovremeno odvijala u tri mesne zajednice; na području Leštara, Carine i Senjaka.

Aktivisti su na terenu razgovarali sa sugrađanima o svim raspoloživim podacima i analizama merenja kvaliteta vazduha i zdravstvenog stanja stanovništva koje nedvosmisleno upućuju na činjenicu da Smederevo konstantno trpi i posledice industrijskog zagađenja, a da se tome u zimskim mesecima pridružuju i svi negativni uticaji po životnu sredinu i zdravlje ljudi usled grejne sezone. Svoja mišljenja i sugestije građani su iskazali i popunjavanjem upitnika, a nastavljena je i akcija „1000 otisaka“ radinačkom prašinom.

„Podizanje prašine“ narednih nedelja ulazi u završnicu i aktivisti Pokreta Tvrđava su, poučeni iskustvima u radu na terenu i evidentno velikom zainteresovanošću javnosti za ova pitanja, odlučili da do kraja meseca prvobitno planirani broj akcija, ukoliko vremenske prilike to budu dozvolile, povećaju i obiđu i nekoliko seoskih sredina.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!