Novogodišnji koktel i druženje smederevskih fudbalskih sudija

SMEDEREVO, 18. decembar 2021 – Ako se izuzme Super liga, na svim nivoima takmičenja završen je jesenji deo fudbalske sezone. Smederevski delioci fudbalske pravde su novogodišnjim koktelom obeležili kraja ovogodišnjih fudbalskih nadmetanja.

Domaći ovog posećenog skupa bio je Dejan Dimitrijević, sudija Srpske lige, a pomoć su mu Marko Marković i Đorđe Kokerić, arbitri podunavsko-šumadijske zone.

Goste i prisutne sudije najpre je pozdravio Dušan Stošić, a potom se prisutnima obratio Zoran Široki, doskorašnji sudija Super lige i akter nekoliko međunarodnih utakmica, aktuelni predsednik Sudijske organizacije FS Podunavskog okruga.

– Naš prevashodni cilj je omasovljenje novim, mladim kadrovima, kako bismo imali kompletne sudijske timove na svim nivoima. Apelujem na jedinstvo u našem Savezu, a ako postoje neke razmirice za vašu i dobrobit organizacije one se moraju prevazići.  Važan segment u napredovanju je i stalna edukacija, za koju ćemo angažovati iskusne i kvalitetne predavače. Moramo da uložimo maksimalne napore kako bismo u skorije vreme imali bar jednog sudiju u saveznom rangu takmičenja – rekao je okupljenim sudijama Zoran Široki.

Pored delegata fudbalskih nadmetanja u podunavskom okrugu, među gostima su bili Saša Branežac, član smederevskog Gradskog veža zadužen za sport i omladinu, kao i dugogodišnji sudija i delegat Slaviša Mitrovič Uča i Snežana Radojević, prva dama sa sudijskom pištaljkom, koja i danas kada zatreba deli pravu na terenima Gradske lige.

Već u utorak za sve sudije i delegate ovog kraja u Regionalnom  centru  u Smederevu internacionalac Srđan Jovanović, sudija u elitnom rangu sa znakom FIFA i UEFA, održaće predavanje i preneti svoja iskustva sa domaće i međunarodne fudbalske scene.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!