Podrška ekologiji i zaštiti životne sredine

SMEDEREVO, 16. decembar 2021 – Gradonačelnik Smedereva, Jovan Beč, u okviru aktivnosti koje sprovodi PIO fond na unapređenju međugeneracijske saradnje i solidarnosti, danas je učestvovao u akciji „Međugeneracijska podrška prirodi“.

Kako je rečeno, cilj ovih aktivnosti je da se posadi i odneguje drveće koje će doprineti boljoj ekološkoj situaciji, davaće hlad i zaštitu od vetrova, vizualno će upotpuniti celinu, estetski oplemeniti određeni prostor, doprineti održivom razvoju i zaštiti prirode i obezbediti koheziju prirodnih i veštačkih elemenata na prostoru sadnje.

Gradonačelnik je tim povodom sa decom iz Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ i penzionerima koji su učestvovali u akciji, posadio sitnolisnu lipu, i na taj način podstakao na značaj zaštite životne sredine.

Takođe, istakao je da će Grad Smederevo uvek podržavati akcije ovog tipa, kako bi našim sugrađanima bila obezbeđena zdrava životna sredina.

U okviru ove akcije, unekoliko gradova Srbije biće posađeno ukupno 600 stabala, od kojih u Smederevu 200 na šest različitih lokacija, čulo se danas.

Foto: Grad Smederevo/Podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!