RESET: „hoću da me pitaš“

SMEDEREVO, 15. decembar 2021 – Građanska inicijativa RESET pokrenula je kampanju „Hoću da me pitaš“ , projekat edukativnog karaktera, a tiče se aktivnijeg učešća građanki i građana u kreiranje gradskog budžeta, saopšteno je danas.

Kako navode, nedavno je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč pozvao građane da daju predloge kako usmeriti sredstva  i učestvuju u kreiranju lokalnog budžeta prema njihovim  potrebama .

„Iako ne delimo iste društveno političke stavove i imamo različite poglede na rešavanje lokalnih problema, nemamo problem da pohvalimo i podržimo predloge koji će poboljšati kvalitet života i unaprediti lokalne zajednice našeg grada . U narednih pet meseci naši aktivisti i volonteri biće na terenu, među građanima, i prezetnovati konkretne predloge, kako u saradnji sa lokalnom samoupravom , unaprediti svoje životno okruženje . Pored ovog projekta , RESET kao  organizacija koja je, pre svega , fokusirana na aktivnije učešće mladih ljudi, srednjoškolaca i studenata, uložiće svoje resurse i vreme  na njihovo neformalno obrazovanje i sticanje novih veština . Zato čemo svoju energiju i rad usmeriti na organizaciju radionica i seminara iz različitih oblasti, a prva u nizu je online radionica  iz oblasti digitalnog matketinga koja je startovala prošle nedelje“, navodi se u saopštenju Građanske inicijative RESET .

Na političkoj sceni Smedereva pojavila se nova organizacija, RESET – građanska inicijativa, koja se predstavlja kao „neformalna grupa entuzijasta okupljena oko ideje afirmacije građanskog aktivizma i značajnije uloge građana u donošenju odluka koje utiču na kvalitet života svakog pojedinica”.

Ilustracija: RESET

Skorašnji članci

error: Content is protected !!