Ministarka privrede u poseti Smederevu

SMEDEREVO, 15. decembar 2021 – Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije  Anđelka Atanasković boravila je danas u radnoj poseti  Gradu Smederevu, kao i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

Oni su bili su gosti u Gradskoj upravi Smedereva, gde su sa gradonačelnikom Jovanom Bečom i njegovim saradnicima razgovarali o aktuelnim temama vezanim za sektor privrede.

Nakon toga, obišli su i proizvodni pogon fabrike Jugotex, gde su sa vlasnikom firme Dejanom Ristićem razgovarali o radu ove porodične firme koja se bavi proizvodnjom zaštitne radne odeće.

Ministarka Atanasković je izrazila veliko zadovoljstvo saradnjom dva grada, Smedereva i Požarevca.

–Ministarstvo privrede će uvek pomoći u svim važnim investicionim ulaganjima, biće tu za sve neophodne savete i ideje, kako bi našim domaćim  privrednicima obezbedili da budu  u poziciji da jačaju. Jugotex je primer jedne prave porodične firme, u kojoj su i deca uključena, kako nam je rekao vlasnik Ristić, što je svakako za pohvalu jer to znači da će naša deca ostati u svojoj zemlji. Takođe, želim da istaknem da možete da računate uvek na našu podršku, kada je reč o novom zaposlenju, proširenju proizvodnje i kapaciteta kojima trenutno raspolažete – rekla je ministarka Atanasković.

Pored toga, ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je Grad Smederevo koristio sredstva ministarstva za čak 400 infrastrukturnih projekata čija je vrednost oko 80 miliona dinara.

-Želeo bih da se zahvalim ministarki Anđelki Atanasković na poseti i firmi Jugotex na gostoprimstvu. Rekao bih samo par reči o tome koliko je naš grad poslednjih godina napredovao, kao i da smo mi danas na istorijskom maksimumu kada je reč o broju preduzetnika. Naime, Grad Smederevo ima oko 3.700 preduzetnika, takođe imamo i Železaru u kojoj radi 5.000 ljudi, kao i Industrijsku zonu u kojoj je zapošljeno oko 5.500 naših žitelja. Važno je naglasiti, da je zahvaljujući politici predsednika  Aleksandra Vučića, danas u Smederevu ispod 4.500 nezaposlenih. Danas smo na radnom sastanku razgovarali o budućim planovima, projektima, kao i investicionim ulaganjima. Očekuje nas i proširenje Industrijske zone u narednom periodu, što će dati mogućnost otvaranja novih radnih mesta. Još jednom najlepše hvala ministarki Atanasković na današnjoj poseti našem gradu – istakao je gradonačelnik Jovan Beč.

Prisutne je pozdravio i vlasnik firme Dejan Ristić koji se zahvalio ministarki i gradonačelnicima Smedereva i Požarevca na današnjoj poseti i naglasio da su napravljeni značajni pomaci za podršku našim privrednicima.

Foto: Grad Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!