EU PRO Plus: Javni poziv „Unapredi poslovanje preduzeća“

SD, SP, VP, 14. decembar 2021 – Program Evropske unije (EU) za lokalni razvoj, EU PRO Plus objavio je javni poziv za projekte organizacija za podršku poslovanju (OPP) koji treba da doprinesu konkurentnosti i održivosti poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i preduzetnica u regionu Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Projekti sa kojima konkukurišu organizacije treba takođe da doprinesu i izlasku preduzeća na nova tržišta, uvođenju standarda kao i povećanju sposobnosti malog biznisa da se oporavi i bude otporniji na negativane uticaje pandemije kovida 19.

Evropska unija je za ovaj poziv opredelila 500.000 evra, a pravo učešća imaju regionalne razvojne agencije, biznis inkubatori, naučno-tehnološki parkovi, klasteri, poslovna udruženja, privredne komore, kao i istraživačke i visokoškolske ustanove. Poziv je otvoren do 2. februara 2022. godine.

U okviru poziva, pojedinačni projekti organizacija mogu da dobiju podršku u visini od 20.000 do 50.000 evra, dok organizacije svoje projekte treba da usmere, između ostalog, na digitalizaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća, ozelenjavanje njihovog poslovanja i uvođenje cirkularne ekonomije, standardizaciju i sertifikaciju za standarde kvaliteta, marketing i širenje na nova tržišta, pristup izvorima finansiranja kao i na povećanje otpornosti malog biznisa.

Više informacija o ovom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PRO Plus programa, a četiri info-sesije će tokom decembra biti održane uživo i u onlajn formatu prema dole navedenom rasporedu.

Onlajn info-sesije možete pratiti preko Google meet platforme na sledećem linku:

  • 21. decembra 2021. godine od 11 do 13 časova,
  • 24. decembra 2021. godine od 11 do 13 časova.

Za učešće na info-sesijama možete se prijaviti putem sledećeg linka.

Broj učesnika na info-sesijama koje se organizuju uživo je ograničen i stoga je registracija obavezna.

Aktivnosti EU PRO Plus programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa 40 miliona evra. Program, čiju realizaciju vodi Ministarstvo za evropske integracije, ima za cilj da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.

Ilustracija: EU PRO Plus

Skorašnji članci

error: Content is protected !!