Uručene stipendije srednjoškolcima romske nacionalnosti

SMEDEREVO, 13. decembar 2021 – Gradonačelnik Smedereva, Jovan Beč, uručio je danas ugovore o dodeli stipendija učenicima srednjih škola romske nacionalnosti za školsku 2021/2022 godinu.

Grad je za potrebe stipendiranja 44 učenika izdvojio dva miliona i dvesta hiljada dinara u okviru Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Roma u gradu Smederevu, saopšteno je tom prilikom.

–Čestitam svim učenicima na dobijenim stipendijama i želim vam mnogo uspeha u daljem školovanju. Grad Smederevo će uvek podržati ovakve aktivnosti kojima se podstiču mladi ljudi na obrazovanje, a takođe bih istakao da je gradska kuća za vas uvek otvorena i da ćemo biti tu za sve što vam je potrebno – rekao je gradonačelnik.

Svečanoj dodeli ugovora prisustvovala je i pomoćnica gradonačelnika Milica Mijatović, kao i Dejan Stojković član Lokalnog saveta za poboljšanje položaja Roma za Grad Smederevo i predsednik  Saveza romskih NVO “Smederevski forum”.

Tom prilikom je naglašeno da je rezultat ovih podsticaja povećanje broja učenika romske nacionalnosti koji pohađaju srednje škole.

Foto: Grad Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!