Sneg u Smederevu: Zaglavljen autobus, skraćene linije, padala stabla…

SMEDEREVO, 13. decembar 2021 – Jučerašnje obilne snežne padavine izazvale su niz problema, ali su, prema jutrošnjem izveštaju Zimske službe, svi putevi bili prohodni.

U Badlјevici se zaglavio autobus, a potom i vozila zimske službe. Problem je otklonjen oko 15 časova. Na teritoriji grada pala su tri stabla, dva kod Stare železare, gde je došlo do klizanja tla i jedno u naselјu Papazovac, tu je pukao veliki krak zdravog stabla. Nastala je manja materijalna šteta na vozilu, a povređenih nije bilo.

Saobraćaj na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama, prema izveštaju „Laste“, odvijao se otežano na linijama prema selima Udovice, Seone, Vrbovac, Badlјevica i Malo Orašje i naselјu Kovačićevo sve do 13 časova, kada je situacija normalizovana.

Nisu održani polasci za Badlјevicu u 8 i 10, Smederevsku Palanku u 9 i 30, autobus na kružnoj liniji nije krenuo u 12 i 20. Skraćene su linije za Malo Orašje u 10 i 30 do auto-puta, za Vranovo u 11 i 50, do nadvožnjaka, za Binovac, do opštinskog puta za Binovac, za Badlјevicu u 12 i 30 do Drugovca, i do Seona u  12 i 30 do Orešca.

JKP Zelenilo i groblјa je angažovalo pet velikih kamiona sa plugom i posipačem, tri manja, traktor kubota sa plugom i avant sa plugom i posipačem, a posuto je 78 tona mnešavine soli i kalcijuma za kolovoze, 1,35 tona kalcijuma u granulama za trotoare i stepeništa i 250 litara tečnog kalcijuma za trotoare.

PZP Požarevac je tokom obilaska deonica državnih puteva na teritoriji grada Smedereva utvrdio da su svi putni pravci potpuno prohodni, u jutarnjim časovima vršeno je posipanje na obilaznici od Kolarske raskrsnice prema Orešcu i na Kovinskom mostu.

Odelјenje saobraćajne policije PU u Smederevu je takođe izvestilo da nije bilo zastoja u saobraćaju, a u prethodna 24 časa dogodile su se dve saobraćajne nezgode, obe na deonici državnog puta prema Mihajlovcu. Prva saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom (oštećenje vozila), a druga sa lakim telesnim povredama (pešak) .

Vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju tri požara, jedan je bio na otvorenom prostoru, goreo je motor putničkog vozila, sa materijalnom štetom, dva na građevinskim objektima, jedan sa drugi bez materijalne štete.

Zbog kvara na trafo stanici EPS-a, kako je saopšteno iz JKP Vodovod, o čemu ste mogli da se informišete i na ovom portalu, izvorište i fabrika vode u Šalincu su ostali bez napajanja električnom energijom. Kvar je otklonjen oko 20 časova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!