Vreme danas: Sneg i jak severni vetar

SMEDEREVO, 12. decembar 2021 – U Smederevu pada sneg, uz jak severni vetar, a usled snežnih padavina smanjena je brzina kretanja vozila. Podunavlje.info savetuje da ostanete u svojim domovima i ne izlazite, bez preke potrebe.

JP Putevi Srbije savetuju vozačima da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Takođe, savetuju da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Meteorološko upozorenje za danas:

Danas (12. decembar) u većem delu Srbije vetrovito sa snegom.

U većini nižih predela formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, u brdsko-planinskim predelima više, a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku zemlje manji snežni pokrivač.

Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima zapadne i centralne Srbije i na području Homoljskih i Kučajskih planina, gde može pasti lokalno i oko 50 cm novog snega, lokalno i više.

Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

Na području Beograda  i okoline vetrovito sa snegom – u nižim delovima grada od 10 do 25 cm, u višim do 30 cm, a na Avali i Kosmaju oko 40 cm snega, lokalno i više.

Foto: Podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!