PSK Čelik – šampion Srbije za 2021. u planinarskoj orijentaciji

11. decembar 2021 – Danas su, u organizaciji Planinarskog saveza Srbije, na Međunarodni dan planina, dodelјena priznanja klubovima, po kategorijama i ekipama, koje su tokom takmičarske godine postigle najznačajnije rezultate. Priznanje je dobio PSK Čelik – ukupni pobednik i šampion države za 2021. godinu.

Ovo je Čelikova četvrta uzastopna titula šampiona Srbije, ukupno osma u državama u kojima se takmičio tokom 60 godina postojanja kluba. Čelik je pobedio sa osvojenih 36.334 boda, ispred Pobede iz Beograda sa 31.098 i trećeplasiranog Javorka iz Paraćina sa 9.558 bodova.

Dominacija Čelika je izuzetna, jer je od ukupno osam kategorija, pobednik u pet; nabolji su Čelikovi pioniri, seniorke i seniori, veteranke i vaterani. Ovaj uspeh ostvaren je u konkurenciji 21-og kluba iz porodice planinarstva koji se bave ovim sportom.

Takmičari Čelika, njih 14, bilo je i u sastavu reprezentacije na Balkanskom prvenstvu, na kom je Srbija osvojila prvo mesto i tako odbranila titulu od pre dve godine. Ovogodišnje Balkansko prvenstvo je održano na Vučju u Crnoj gori kod Nikšića.

Fotografije su iz arhive članova kluba, sa dodele priznanja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!