Posadi svoj hlad – Podela besplatnih sadnica građanima Velike Plane

VELIKA PLANA, 8. decembar 2021 – Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, Opština Velika Plana se pridružila akciji Posadi svoj hlad. Tim povodom, biće organizovana javna podela 100 sadnica ovog petka u podne u celoj Srbiji, a u Velikoj Plani u Ulici Miloša Velikog 30, ispred zgrade opštine.

Kako je saopšteno, sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Navodi se da to nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!

„Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i partite uputstva za njen dalji razvoj.Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje.

Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji naš plan je da u narednim godinama podelimo 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo“, navodi se u saopštenju.

Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i uskladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanism sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Foto: Podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!