Oba pehara ekipama iz Prokuplja

SMEDEREVO, 9. decembar 2021 – U duplom finalnom rukometnom programu Kupa grupe Istok, smederevski predstavnici su kao domaćini doživeli neuspehe. Prvi su na parket izašli rukometaši i prava je šteta što učenici trenera Nenada Martića nisu stigli do trofeja, RK Smederevo – RK Topličanin 25:26 (12:13).

Susret je počeo u znaku Smederevaca, već u 14. minutu pogocima Antića (7) i Marjanovića (6) domaći su imali pet golova viška (8:3). Polako ali sigurno, gosti iz Prokuplja su smanjivali tu prednost da bi u 25. Minutu Nikolić (1) izjednačio (11:11,) a pre pauze Matović (1) odveo svoj tim na gol prednosti.

Nastavak je protekao u rezultatskoj klackalici, a u samoj završnici Marjanović je propustio dva zicera što je ekipa Topličanina znalački iskoristila. U uzbudljivom finišu, pet sekundi pre kraja, golom Jevtića (3) gosti su stigli do pobede i pehara, koji je uručila Ivana Jovanović, predsednica Takmičarske komisije  RSS.

Nakon toga, usledilo je finale istog Kupa za dame, a igrom slučaja i rival Radinčankama bila je istoimena ekipa iz Prokuplja, ŽRK Mladi radnik – ŽRK Topličanin 26:29 (10:17.)

Od početka utakmice gošće su krenule silovito i pogocima, pre svih, Olje Nikolić (9) i Gergane Grozdanove (7), u 28. minutu orišle na plus devet (8:17).

Uz podršku sa tribina, predvođene najefikasnijom Ninom Ninić (11), Milenom Kojić (6) i Milicom Ninić (5) uz intervencije Ivane Korać (12 odbrana), Radinčanke su u nastavku zaigrale kao preporođene. Malo je nedostajalo da naprave totalni preokret, jer su se u 56. minutu približile na dva gola zaostatka (24:26). Iskusnije gošće rutisnki su privele meč kraju i uz veliko slavlje prigrabile pehar koji je takođe uručila Ivana Jovanović.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!