Nova predstava pozorišta PATOS – Narcis/e

SMEDEREVO, 8. decembar 2021 – Premijera nove predstave pozorišta PATOS iz Smedereva – Narcis/e  biće održana u Centru za Kulturu Smederevo 13. decembra u 20 časova, a prva repriza 18. decembra u istom terminu, saopšteno je danas.

U ponedeljak 13. decembra, sa početkom u 20 časova, u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, pozorište PATOS konačno pred publiku izlazi sa novom predstavom pod nazivom „Narcis/e“.

Reč je o produkciji koja ponovo spaja PATOS (Smederevo) i Hleb Teatar (Beograd) nakon predstave „2100: Skaksa o Aski“, a i ovog puta Sanja Krsmanovic Tasić se potpisuje kao rediteljka, koreografkinja i dramaturškinja.

Uz tri mlade glumice Isidoru Đorđević, Anđelu Mladenović i Anu Ivanković, kroz kreativni dramski proces priređeno je autentično scensko istraživanje o narcisoidnim ličnostima u našem društvu, državi, okolini i na društvenim mrežama, o prihvatanju toga da nismo savršeni, već ljudski ranjivi, nepotpuni, u neprestanoj izgradnji i ponovnom otkrivanju sebe.

Originalnu muziku je komponovao Jugoslav Hadžić, a plakat je oslikala i priredila mlada slikarka Ljubica Kokotović, čija nedavna izložba „Aspekti selfa“ je poslužila i kao inspiracija tokom procesa kreiranja ove predstave.

Predstava je nastala u okviru festivala „Na sopstveni pogon“ Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije, a uz podršku Centra aza kulturu Smederevo.

Foto: PATOS

Skorašnji članci

error: Content is protected !!