Smederevska Palanka: Usvojen četvrti rebalans budžeta

SMEDEREVSKA PALANKA, 5. decembar 2021 –  Sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka održana je tokom protekle sedmice, pa je prilika da se na kraju nedelje prisetimo najvažnijih detalja.

Usvojena je Odluka o rebalansu budžeta za 2021. godinu i to je četvrti rebalan budžeta u ovoj godini. Planirani iznost budžeta iznosio je 1.523.589.000 dinara. Ovim rebalansom  budžet je uvećan za 1. 178.854 dinara.

-Dodatna sredstva dobijena su od Ministarstva kulture, Ministartsva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i tražili smo sredstva iz tekuće budžetske rezerve čiju uplatu očekujemo tokom decembra. Ovim rebalansom planirali smo budžetsku rezervu u iznosu od oko 7,5 miliona dinara,  što će moći da koriste direktni i indirektni korisnici koji nemaju dovoljno sredstava za pokrivanje nekih obaveza do kraja godine, rekao je načelnik finansija, Milan Trklja obrazlažući Predlog rebalansa budžeta.

Trklja je predložio odbornicima da usvoje budžet u celini, kako bi već od narednog dana Odeljenje za finansije moglo da primeni informacioni sistem izvršenja budžeta.

-Svakodnevno se radi na novim platformama, a  od 2022. godine  stupa na snagu novi zakon koji podrazumeva  elektronske fakture koje smo u obavezi da pratimo, rekao je na kraju Trklja.

Na ovoj, tridesetoj sednici Skupštine opštine odbornici su usvojili Izveštaj budžeta za period januar – septembar 2021. godine, Odluku o izmenama i dopunama Odluke o realizaciji budžeta u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite koji se finansiraju iz sredstava namenskog tranfera za 2021. godinu, kao i izmenjenu Odluku o načinu i visini raspodele sredstava za novorođeno prvo dete u porodici i prvorođenu decu u Novoj godini.

Većinom od 36 glasova za, usvojene su   izmene i dopune programa poslovanja, korišćenja subvencija i izmene i dopune finansijskih planova javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava

Foto: Opština Smederevska Palanka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!