Novi trijumf Radinčanki, Smederevci slavili u Inđiji

SMEDEREVO, 5. decembar 2021 – U poslednjem, 11. kolu Super B lige, Radinčanke se, posle bolje igre u drugom poluvremenu, kući vraćaju sa celim plenom, ŽRK Petrovaradin – ŽRK Mladi radnik 26:28 (11:12).

Susret nije dobro počeo po učenice trenera Jovice Petkovića i njegovog pomoćnika Aleksandra Adamovića jer su domaće sve do 27. minuta bile u vođstvu. Pogotkom Nine Ninić (9 golova), najpre su izjednačile na 9:9, a uz još dva njena pogotka i uz gol sestre Milice Ninić (6), sa minimalnom prednošću otišle na odmor.

Potpuno druga slika viđena je u nastavku utakmice kada se razbranila prosto nesavladiva Ivana Korać, inače najbolja akterka ovog meča.

Golom Nikoline Stojanović u 53. minutu, Radinčanke su stekle osam golova viška (18:26) i tako najavile zasluženi trijumf.

Sličnu utakmicu odigrali su i učenici trenera Nenada Martića, jer su se i oni vratili kući pevajući, RK Inđija – RK Smederevo 15:18 (12:8).

Indisponiranu igru gostiju domaći tim je znalački iskoristio i prvi deo susreta rešio u svoju korist.

U nastavku susreta na scenu je stupio golman Aleksandar Martić odbranivši čak tri sedmerca, uz još deset sigurnih intervencija.

Preokret u korist Smederevaca doneli su Darko Kojić i Dragan Radosavljević sa po četiri gola, dok su se po tri puta u strelce upisali Srđan Jevđenović i Vladimir Antić.

Jesenji deo Smederevci su sa 16 bodova, od čega osam pobeda i tri poraza, okončali na drugom mestu sa utakmicom više i tri boda zaostatka iza vodeće Kikinde.

S druge strane, rukometašice Mladog radnika, koje takođe imaju meč više, osvojile su 15 bodova i u ovom trenutku se izjednačile sa vodećom Kikindom koja danas igra derbi u Pančevu.

Foto: ŽRK MlR/RK SD

Skorašnji članci

error: Content is protected !!