IX Međunacionalni festival dečijih KUD-ova održan u Mihajlovcu

SMEDEREVO, 5. decembar 2021 –  U okviru zvaničnog programa kulturne manifestacije “Miholjski susreti sela“, u Domu kulture u Mihajlovcu je održan IX  Međunacionalni festival dečijih KUD-ova Smederevo 2021“.

Festival je održan po deveti put, a učešće su uzela kulturno-umetnička društva: Mihajlovac, Vrbovac, Petrijevo, Skobalj, Lipe, Dobri Do,Vranovo, Mala Krsna, Osipaonica, Lugavčina, Kolari,  “Paja Marganović“ iz Deliblata i Srpsko-grčko KUD “Kantakuzina“ iz Smedereva, koje je bilo i organizator dečijeg festivala.

Nakon folklornih nastupa, na kraju programa je bio izbor za najlepši par narodne nošnje. Podeljene su medalje za prva tri mesta i pobednički pehar. Ukupno je bilo 15 takmičarskih parova.

Pobednički par je KUD “Žika Lazić“ iz Lugavčine, sa Evom Marković i Milojem Sedlarevićem. Prvi par, pratioci, je KUD “Kolarac“ iz Kolara, sa igračima Nikolinom Tasić i Lukom Vukašinovićem, dok je treće mesto, drugi pratilac, KUD “Paja Marganović“ iz Deliblata, sa igračima Valentinom Martinov i Mašom Radosavljević.

Kulturnu manifestaciju “Miholjski susreti sela“ podržalo je Ministarstvo Republike Srbije za brigu o selu.

Foto: Facebook/Kantakuzina SaGaPo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!