Blokada puteva ove subote u Smederevu i Kovinu

SMEDEREVO/KOVIN, 4. decembar 2021 – Smederevci su danas, kako je i najavljeno, blokirali izlaz i ulaz u grad kod Veslačkog kluba, stari beogradski put.

Nezahvalno je procenjivati broj, možda pomogne foto iz drona, ali je činjenica da su se na istom mestu našli pripadnici više generacija, od onih koji su evocirali uspomene, kada su pre dvadeset i jedne godine na istom mestu to činili, do onih koji se nisu tada ni rodili ili su na svet stigli tek neku godinu ranije.

Okupljanje u Smederevu je prošlo bez incidenata, nekoliko nervoznijih vozača je pokušalo da se probije, ali se sve završilo na trubljenju – i okretanju automobila, koji su se vraćali odakle su došli. Za razliku od njih, vozači autobusa, kombija, kamiona i ostali strpljivo su parkirali svoja vozila i čekali da se sve završi.

U Kovinu je danas bio blokiran magistralni put M-24. Blokada je počela u 14 časova, kod raskrsnice prema Skorenovcu.

Tokom blokade, dok je naša ekipa bila prisutna, dogodio se incident, kada je ljuti vozač iz pravca Skorenovca projurio kroz okupljeni narod, i nastavio prema Kovinu u punoj brzini.

Sve vreme trajanja blokade, praktično je bio zaustavljen saobraćaj na putu koji povezuje Kovin i Smederevo preko mosta.

Inače, prema nepotvrđenim informacijama, jedan od organizatora blokade u Smederevskoj Palanci navodno je priveden, ali zbog, kako nam je rečeno, ranijih prekršajnih kazni. Okupljanje u Smederevskoj Palanci je, podsetimo, bilo najavljeno kod Fonrane, preko puta Narodnog muzeja.

Foto: Podunavlje.info          

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!