Site icon podunavlje.info

U laganom ritmu Smederevci do finala

SMEDEREVO, 1. decembar 2021 – Rukometaši Smedereva su posle bolje igre, prema očekivanju, izborili plasman u finale Kupa Istoka, Smederevo – Kuršumlija 34:30 (18:14).

Trener Nenad Martić meč je počeo sa kombinovanim sastavom.  Može se reći da su momci poput najmlađih Mirkovića (4), Janjuševića (2) i Stankovića (1) pokazali zavidan potencijal.

Predvođeni kapitenom Nemanjom Marjanovićem (7), najboljim akterom meča, uz pogotke Miloša Drobnjaka (6), domaći su u 22. minutu otišli na 7 golova viška (14:7).

Bez obzira na visoko vođstvo, gosti se nisu predavali i pogocima Dušana Ilića (14), najefikasnijeg igrača utakmice, tu razliku do odlaska na odmor sveli na 4 gola zaostatka.

U nastavku susreta, na parket je istrčala standardna postava i na kraju rutinski privela meč kraju.

Za ispoljenu  borbenost i zalaganje, nekompletni gosti koji su doputovali sa samo jednom rezervom, zaslužuju sve pohvale, jer i pored evidentne razlike u klasi nijednog trenutka nisu posustali.

Poput rukometašica Mladog radnika i rukometaši Smedereva će sledećeg četvrtka u duplom finalnom programu takođe ugostiti ekipu Topličanina iz Prokuplja.

Foto: R. G.

Exit mobile version