Site icon podunavlje.info

Radinčanke u finalu Kupa grupe Istok

ZAJEČAR/SMEDEREVO, 1. decembar 2021 – Sa podmlađenim sastavom u polufinalu Kupa grupe Istok mlade Radinčanke su izborile finalnu vizu, ŽRK Zaječar 1949 – ŽRK Mladi radnik, 16:18 (7:10).

Nakon prvenstvene pobede u 10. kolu Super B lige protiv ekipe iz Ade, sinoć su rukometašice Mladog radnika trijumfovale i u Zaječaru. Sa trenerom Aleksandrom Adamovićem i sekretarom Stevanom Nikolićem put Timočke krajine krenulo je 10 rukometašica koje gotovo da nisu ni ulazile u igru u prethodnom kolu u borbi za bodove.

Od samog početka gošće su bile u vođstvu koje je u 19. minutu pogotkom Nikoline Stojanović (5 golova)  iznosilo 4:9. Uspele su domaće u 33. minutu da  se približe na gol zaostatka (9:10) ali je sa dva pogotka Đina Petrović (5) inače i najbolja igračica utakmice, povećala prednost svog tima. Novim pogotkom u 43. minutu Petrovićeva je ponovo vratila gošće na plus 5 (10:15) i najavila konačan uspeh svog tima.

Narednog četvrtka u finalu Kupa grupe Istok rukometašice Mladog radnika će u borbi za pehar ugostiti ekipu Topličanina iz Prokuplja s kojom su nedavno u borbi za bodove remizirale.

Foto: R. G.

Exit mobile version