Bojiću srebro u Nišu

NIŠ/SMEDEREVO, 1. decembar 2021 – U drugom kolu Kupa Srbije u Nišu Dušan Bojić je osvojio srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj juniori, a  Anđela Radojičić je završila među osam najboljih u disciplini standardna vazdušna puška juniorke, saopšteno je danas iz Streljačke družine „Smederevo“.

U drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, A program (juniori/juniorke i seniori/seniorke), održanom prošle subote u Nišu, Dušan Bojić je osvojio srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj juniori. Bojić je pogodio 552 kruga, za krug manje od prvoplasiranog Uroša Vukojevića i za krug više od trećeplasiranog Vladimira Ćurčina, oba iz Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda. Sa ovim rezultatom Bojić je bio deseti u kategoriji seniora.

U disciplini standardna vazdušna puška najvredniji rezultat zabeležila je Anđela Radojičić, koja se sa 620,2 kruga plasirala se na osmo mesto u kategoriji juniorki. Istim oružjem u kategoriji seniora, sa 614,3 kruga, Veljko Ilić je bio deseti.

A u Nišu su još nastupili, standardnom vazdušnom puškom, Natalija Jovanović koja se sa 598,4 kruga plasirala na tridesetosmo mesto u kategoriji juniorki i Lazar Subotić, koji je sa 588,5 krugova bio sedamnaesti. U disciplini vazdušni pištolj nastupili su još i Petar Kostić, jedanaesti sa 535 krugova i Luka Milivojević dadesetipeti sa 479 krugova. Ekipno juniori Streljačke družine „Smederevo“, u disciplini vazdušni pištolj, zauzeli su osmo mesto sa 1.566 krugova.

Bodove za Finale Kupa Srbije, koje će se održati početkom sledeće godine, osvojili su pojedinci i ekipe plasirane do desetog mesta. Finalisti će biti poznati posle trećeg kola koje će se održati krajem decembra u Beogradu.

Foto: SSS

Skorašnji članci

error: Content is protected !!