Petom pobedom Smederevci se probili na deobu četvrtog mesta

SMEDEREVO, 30. novembar 2021 – U izuzetno dinamičnoj i uzbudljivoj utakmici 10. kola Druge futsal lige Srbije, sa brojnim prilikama na obe strane, slavili su domaći, Smederevo – SAS, 7:4 (2:2).

Već u 3. minutu Jevtić je presekao napad gostiju, krenuo sam i rutinski pogodio. Neopreznost domaćih kod druge stative iskoristio je usamljeni Škorić i u 6. minutu izjednačio. Dva minuta kasnije, na pas Prvulovića, Marković je pogodio mrežu Zrenjaninaca, a u poslednjim sekundama pre pauze, na povratnu loptu Živanova, Novković je izjednačio.

Hendikep za domaće usledio je u 22. minutu kada je Marković zbog drugog žutog kartona zaradio isključenje, a brojčano jači gosti, umesto mreže, uz sjajne odbrane Kneževića, dva puta su pogodili i okvir gola.

U jeku njihove ofanzive šansa se iznenada ukazala Prvuloviću ali je u situaciji jedan na jedan golman gostiju izašao kao pobednik.

Čim su se snage poravnale, Ćirka je u 27. minutu prosto ukrao loptu rivalu i neodbranjivim šutem doneo novo vođstvo  (3:2) koje je Novković volej udarcem neutralisao.

Već u narednoj akciji, Lekić je pronašao Jevtića za novo vođstvo Smederevaca, a nešto kasnije, posle dvostruke varke, Simeunović je  majstorskim lob udarcem odveo domaće na 5:3.

Zaigrali su gosti bez golmana sa igračem više u polju što su znalački iskoristili Filipović i Živanović i sa svoje polovine pogodili praznu mrežu Zrenjaninaca da bi Novković svojim trećim golom samo ublažio poraz.

U sledećem kolu Smederevci gostuju trećeplasiranom Jastrepcu iz Blaca koji na svom kontu ima isti broj bodova kao i učenici trenera Dragana Đorđevića.

Foto: R. G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!