Debi album OPS-a „Mala prodavnica delikatesa“

SMEDEREVO, 30. novembar 2021 – Smederevski rok bend OPS objavio je svoj prvi album „Mala prodavnica delikatesa“ koji je promovisao mini koncertom za novinare u Beogradu.

Bend pod nazivom Samostalna zanatsko muzičko-delikatesna radionica OPS (nekadašnji Pseudo pank cirkus OPS), kojeg autorski predvode kompozitor Slobodan Boda Ninković i stihopisac Jovica Tišma,  u Jazz kantini „Lisabon“ Kombank dvorane, izveo je nekoliko pesama sa albuma: „Pobuna“, „Jamdiridaj“, „The Serbian Lover“ i „Ona a ni ja“.

„Na albumu su sve ljubavne pesme. Mnoge su zaostale u razvoju, ali sigurno ćete prepoznati njihovu suptilnost“, rekao je Tišma koji je prisutnima novinarima, posluženim čvarcima i kobasicama, poželeo „srećan praznik – početak svinjokolja“ (ex YU praznik, prim.ur).

Nakon mini koncerta, rok publicista Aleksandar Žikić se prisetio da je prvi put gledao OPS na gitarijadi u Smederevu, gde su pobedili jer su ostalim bendovima rekli: „Ima nas više, a Boda je viši i krupniji od svakog od vas!“

Prema njegovim rečima, 40 godina posle toga OPS je objavio svoj prvi, „duhovit, ali ne parodičan“ album koji u deset pesama „promoviše dobro raspoloženje, a to je vrlo retko u našoj savremenoj kulturi“.

„Žanrovski je neopredeljen, od bazičnog rokenrola, preko hard roka i repa, do šansone. Njegov značajan kvalitet je što nema pretenzije da bude duhovit, zabavan, društveno osvešćen, ali sve to jeste“, ocenio je Žikić.

OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici, da bi pobedili 1979. na Zaječarskoj gitarijadi. Međutim, osim nekoliko demo snimaka bend nije objavio ništa do raspada sledeće godine. Bend se prvi put ponovo okupio privremeno 2010. godine

Ninković je rekao da većina pesama na albumu potiče iz prvog razdoblja rada benda, samo što su ih sada „refrešovali, napravili neke intervencije, malo sredili“.

„Imamo snimljeno skoro pola drugog albuma, ali smo napravili selekciju. Imamo želju da uživamo u ovome, a koliko će trajati videćemo. Nadam se da će ljudi uživati u albumu bar pola koliko mi dok smo ga snimali“, rekao je Ninković.

Lazar Džamić je napisao: „Najbolji ex-YU bend za koji niko ne zna je upravo objavio 1. album! Boda Ninković, Jovica Tišma i ekipa su kreirali nešto što se kod nas retko čuje. Obavezno overite!“

Album „Mala prodavnica delikatesa“ snimili su pevač Ninković, drugi glas Tišma, gitarista Dragoljub Martić, klavijaturista Miodrag Nadaškić, basista Zoran Lazarević i bubnjar Lazar Pantić.

Izdvač Multimedija mjuzik je najavio da će album od 10. decembra biti dostupan na digitalnim platformama, Jutjubu i na CD.

Izvor: Agencije/Podunavlje.info

Foto: Živan Vanja Panić

Skorašnji članci