Site icon podunavlje.info

Malokršćanski memorijal posvećen Draganu Ristiću – Šekiju

SMEDEREVO, 29. novembar 2021 – Pre nešto više od mesec dana, FK Budućnost iz Male Krsne ostao je bez jednog od najvrednijih članova, Dragana Ristića – Šekija. Rukovodstvo kluba, na čelu sa predsednikom Bojanom Jovanovićem, a uz nesebičnu pomoć dugogodišnjih saigrača, odlučilo je da po završetku jesenje sezone, tim povodom, odigra memorijalnu utakmicu.

„U znak zahvalnosti za sve ono što je pružio svom klubu, odlučili smo da odigramo utakmicu sadašnjeg sastava seniora i onih koji su po godinama veterani. Želimo da ovo preraste u tradicionalni memorijalni turnir, jer je naš Šeki svojim igrama i ponašanjem, kako na terenu tako i van njega, to sigurno zaslužio“, kaže Bojan Jovanović, predsednik kluba.

Za razliku od rođenog brata, Milana Ristića – Roznog, koji je bio i dugogodišnji fudbaler kragujevačkog Radničkog iz superligaških dana, inače u to vreme velikog rivala Smederevaca, preminuli Dragan Ristić – Šeki je tokom čitave karijere ostao veran matičnom klubu.

Sama utakmica sadašnjih i doskorašnjih fudbalera počela je minutom ćutanja, a uz suđenje Dejana Petronijevića, protekla je u inicijativi seniora koji su na kraju pobedili sa 2:1, iako rezultat nije bio u prvom planu.

Za veterane na ovom memorijalu nastupali su D. Ristić, D. Ilić, Z. Veselinović, Milošević, T. Đorđević, Pajić, M. Ristić, G. Nikolić, Gavrilović i B. Jovanović, kao i J. Ristić, Stojadinović, G. Đorđević, M. Nikolić, Z. Đorđević, Blagojević i D. Bogojević. Boje seniora branili su Cvetković, G. Bogojević, Z. Bogojević, S. Ilić, N. Đorđević, S. Jovanović, Janković, Živić, M. Veselinović, Radojević, F. Đorđević, a igrali su još L. Mitić, Živanović, Živković, M. Mitić i Mitrović.

Foto: R. G.

Exit mobile version