Site icon podunavlje.info

Gradonačelnik Smedereva se sastao sa predsednicima mesnih zajednica

SMEDEREVO, 29. novembar 2021 – Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč danas je održao sastanak sa predsednicima mesnih zajednica i tim povodom ukazao na značajne projekte koji su planirani u predstojećem periodu.

On je ukazao je na činjenicu da je jedan od glavnih prioriteta putna infrastruktura, sanacija divljih deponija i udarnih rupa posebno u seoskim mesnim zajednicama, postavljanje grebanog asfalta, uređenje atarskih puteva.

–Moram da istaknem da se gotovo ništa nije radilo na teritoriji seoskih mesnih zajednica proteklih godina. Kao neko ko dolazi sa sela, radiću sa svojim timom mnogo aktivnije na tome da naša sela dobiju bolje puteve, kvalitetnije osvetljenje po seoskim ulicama, kao i na sanaciji divljih deponija, obezbeđivanju sportskih terena za našu decu, uređenju Domova kulture – rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Jovan Beč.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao neke od prioritetnih projekata.

–Ove godine je za potrebe uređenja atarskih puteva izdvojeno 36 miliona dinara i iskreno se nadam, ako nam vremenske prilike to dozvole, biće završeno do kraja godine. Seoske mesne zajednice, koje su nam jedan od prioriteta ove godine dobiće 42 kilometara grebanog asfalta. Takođe spomenuo bih  projekat Javno-privatno partnerstvo gde je u planu da se u naredne tri godine asfaltira 200 kilometara puta, od čega će 100 kilometara biti u gradu, a drugih 100 kilometara u selima –naglasio je gradonačelnik.

Jedan od prioriteta je, prema njegovim rečima, projekat Javno-privatno partnerstvo za osvetljenje, koji će biti jedna od tački dnevnog reda na predstojećoj sednici Skupštine grada i dodao da je cilj da se putem navedenog projekta zameni čak 17 hiljada živinih svetiljki led rasvetom do kraja sledeće godine.

–Posebno želim da naglasim da je raspisan tender za uklanjanje divljih deponija u svih 27 seoskih Mesnih zajednica čija je vrednost blizu 300 miliona dinara. Takođe, zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine radi se na projektu postavljanja transfer stanice. To je dug period, ali radićemo na tome svakodnevno kako bi našim sugrađanima omogućili čistiju i zdraviju životnu sredinu – rekao je gradonačelnik Jovan Beč u razgovoru sa predsednicima mesnih zajednica, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Foto: Grad Smederevo

 

Exit mobile version