Site icon podunavlje.info

Radinčanke umalo da od gotovog naprave veresiju

SMEDEREVO, 28. novembar 2021 –  Sa puno obrta, iako su češće imale vođstvo, u uzbudljivoj završnici u 10. kolu Super B lige, Radinčanke su stigle do šeste pobede, ŽRK Mladi radnik –  ŽRK Halas Jožef, 31:28 (15:13).

Prvo poluvreme proteklo je u rezultatskoj klackalici gde su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi pogotkom Milice Ninić (5 golova), u poslednjoj sekundi, Radinčanke na odmor otišle sa dva gola prednosti.

Početak nastavka pripao je domaćim rukometašicama i one su u 42. minutu, činilo se, imale nedostižno vođstvo od pet golova viška (21:16). Nisu se predavale gošće iz Ade, a vetar u leđa bila je Bojana Vučetić sa čak 23 odbrane. U 54. minutu, Žanet Onjecki (5) je izjednačila, a u sledećem napadu Jovana Pandurović (5) napravila preokret (24:25).

Ušlo se u neizvesnu završnicu i uz uspešne intervencije Ivane Korać (13 odbrana), preciznim šutevima, pre svih, Anđelke Milanović(8), Nine Ninić (5) i najbolje akterke ovog meča Ivane Paločević (9), učenice trenera Jovice Petkovića i njegovog pomoćnika Aleksandra Adamovića su napravile skok do trećeg mesta,

U narednom, poslednjem kolu jeseni, rukometašice Mladog radnika gostuju četvrtoplasiranoj ekipi Petrovaradina.

Foto: R. G.

Exit mobile version