Grad Požarevac: Puštanje u režim rada Slobodne zone „Smederevo“

POŽAREVAC/SMEDEREVO, 28. novembar 2021 – Da je rivalitet Smedereva i Požarevca od vajkada postojao, svima je poznato. Međutim, izgleda da se stvari menjaju, u pozitivnom pravcu.

Naime, čudno nam je zvučao tender koji je raspisao Grad Požarevac, za radove za Slobodnu zonu Smederevo. Ne jedan, već dva tendera koliko smo videli.

Prvi se odnosi na nabavku Puštanje u režim rada Slobodne zone „Smederevo“ na području Grada Požarevca-Radovi na postavljanju rasvete Slobodne zone „Smederevo“, uz procenjenu vrednost od 4.848.000 dinara.

Drugi tender, koji je takođe raspisao Grad Požarevac, odnosi se na Puštanje u režim rada Slobodne zone „Smederevo“ na području Grada Požarevca-Radovi na postavljanju video nadzora Slobodne zone „Smederevo“, procenjene vrednosti  5.469.295,83 dinara.

Dakle, ozbiljne pare u najavi, ukupno oko 10,3 miliona dinara.

Postavlja se logično pitanje, u kakvoj su vezi Slobodna zona “Smederevo” i Grad Požarevac. Po svemu sudeći, izgleda da je razlog, ona Kvaka 22 koja spaja do juče nespojivo, veoma jednostavan –  zajednički interes.

Kako saznaje Podunavlje.info iz pouzdanih izvora, Slobodna zona “Smederevo” će se teritorijalno proširiti na Požarevac, kao logistički povezanu celinu, a usled realizacije proširenog obima poslovanja kompanije PKC, koja će i u Industrijskoj zoni Požarevac uzeti halu u zakup.

Recimo i to da je rok za podnošenje ponuda ili prijava, važi za oba tendera, 6. decembar ove godine.

Foto: Slobodna zona Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!