Smederevcima derbi kola za sedmi trijumf i drugo mesto

SMEDEREVO, 27. novembar 2021 – U utakmici 10. kola Super B lige, Smederevci su, posle kiksa u gostima od Crvenke, danas bili znatno bolji i na kraju slavili, RK Smederevo – RK Ub, 29:25 (19:11).

Duel drugo i trećeplasirane ekipe na papiru, bio je derbi kola u kome su domaći demonstrirali nesporni kvalitet. Sa čvrstom odbranom i efikasnim napadom, Marjanović (5 golova) i Jevđenović (8) su već na početku nagovestili trijumf svog tima.

Gosti iz Tamnave su samo u 13. minutu, pogotkom kapitena Pavlovića, uspeli da priđu na gol zaostatka (4:3), a onda su Drobnjak (5), Antić i Stojković (po 4), u 26. minutu odveli domaće na plus 10 (18:8).

U nastavku susreta, učenici trenera Nenada Martića su uz uspešne intervencije golmana Darka Dimitrijevića ( 11 odbrana i sedmerac) sve do same završnice imali rezultatsku distancu koja je u 56. minutu iznosila 8 golova viška (29:21).

Šansu su dobile i mlađe snage, pa su Ubljani u poslednja 4 minuta taj zaostatak prepolovili, što nije ugrozilo sedmu pobedu i drugu poziciju Smederevaca na tabeli.

Foto: R. G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!