Rekonstrukcija stubova i zamena sijalica u Bulevaru kralja Petra Prvog

SMEDEREVSKA PALANKA, 26. novembar 2021 – U Bulevaru kralja Petra Prvog počela je rekonstrukcija stubova ulične rasvete, a narednih dana  i sadnja stabala na desnoj strani trotoara. Predsednik opštine, Nikola Vučen obišao je radove i tom prilikom izjavio da će se nakon pedeset godina, od kako je urađena ulica, reparirati stubovi i zameniti stare ulične lampe.

„Lenjinova ulica, kako se ranije zvala, rađena je davne 1952. godine pred posetu Josipa Broza Tita našem gradu. Ulična rasveta je rađena nešto kasnije, a stubovi su tada dopremljeni iz fabrike „Dalekovod – Zagreb” iz Zagreba, SFRJ. Možemo se pohvaliti da imamo jedan od najlepših bulevara u Srbiji koji se pruža od Kolonije pa sve do crkve Preobraženja u centru grada. Reparacija stubova podrazumeva skidanje farbe i svih drugih nanosa peskarenjem. Zatim prvi i drugi sloj zaštite, farbanje i na kraju zamena starih uličnih lampi novim led lampama najsavremenije generacije“, istakao je Vučen.

On je najavio i sadnju stabala na desnoj strani trotoara.

„Za nekoliko dana krećemo i sa sadnjom drveća na desnoj strani trotoara, od bloka Dejanović do crkve Svete Petke. Vraćamo drvored gde je nekad bio.  Posadićemo 48 novih sadnica, visokog stubastog javora koji ima gustu krošnju i debeo hlad. Zamenom svih semafora, ulične rasvete i novog drvoreda, vraćamo samo ono što smo nekada imali, a to je najlepši bulevar u gradu.“

Foto: Opština Smederevska Palanka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!