„Podizanje prašine“ – druga ulična akcija, sutra u Smederevu

SMEDEREVO, 26. novembar 2021 – Aktivisti Pokreta Tvrđava će ove subote održati drugu uličnu akcija u sklopu projekta „Podizanje prašine“, saopšteno je danas.

Drugu uličnu akciju u cilju podsticanja građanskog aktivizma i detaljnijeg upoznavanja građana sa problemom zagađenja vazduha, rezultatima analiza koje su prethodno urađene i delovanjem samog Pokreta, aktivisti će sprovesti na prostoru isped gradske Zelene pijace, sutra od 10 sati.

Kako je saopšteno, Smederevcima će tom prilikom biti podeljen prateći materijal, posebni upitnici kako bi se stekao uvid u to šta oni misle o problemu zagađenja vazduha i od koga očekuju rešenja, a takođe će biti nastavljena i akcija „1000 otisaka“ tokom koje građani prašinom iz Radinca ostavljaju simboličan otisak prsta na postavljenom panou.

Projekat „Podizanje prašine“ koji „Pokret tvrđava“ realizuje u saradnji sa organizacijom CRTA i partnerima, ušao je u drugu etapu tokom koje su predviđene ovakve ulične akcije. Prva je održana u Radincu, a u narednim nedeljama aktivisti će posetiti i nekoliko gradskih i seoskih mesnih zajednica, navodi u današnjem saopštenju Pokret Tvrđava Smederevo.

Foto: Pokret Tvrđava

Skorašnji članci

error: Content is protected !!