Smederevska Palanka: Pružni prelazi nisu u funkciji od 24. do 26. novembra

SMEDEREVSKA PALANKA, 26. novembar 2021 – Predsednik opštine Nikola Vučen uputio je danas dopis Javnom preduzeću Infrastrukture železnice Srbije povodom ponovnog kvara rampe na pružnom prelazu u Smederevskoj Palanci.

Nadležni iz Infrastrukture železnice Srbije, odgovarajući na dopis, objašnjavaju da su, u okviru izvođenja radova na rehabilitaciji elektrotehničke infrastrukture,  u železničkoj stanici Smederevska Palanka u toku radovi na demontaži postojećeg i ugradnji novog napojnog uređaja. Kako navode, radovi su počeli u sredu, 24. novembra u 8 časova i očekuje se da će biti završeni u petak, 26. novembra u 8 sati.

Zbog radova koji su u toku, nisu u funkciji  putni prelaz u blizini Obilićeve i Mukerove ulice, kao i putni prelaz u blizini Ulice braće Marjanović i Železničke, navodi se u dopisu.

Dalje se kaže da su, pre početka radova, u skladu sa propisanom procedurom, obavešteni šefovi stanica na deonici od stanice Beograd Centar do Lapova, svi železnički prevoznici, kao i svi drugi učesnici u organizovanju i funkcionisanju železničkog saobraćaja.

U skladu sa železničkim pravilnicima, u situaciji kada putni prelaz ne radi, svi vozovi se zaustavljaju pre putnog prelaza,  daju signalno upozorenje i dalju vožnju nastavljaju najmanjom dopuštenom brzinom tek kada se uvere da na putnom prelazu nema drumskih vozila, niti drugih učesnika u saobraćaju i da ne postoji opasnost da dođe do nesreće, tvrde iz  Infrastrukture železnica Srbije.

„Na taj način  u situaciji kada putni prelaz ne radi nije ugrožena bezbednost železničkog ni drumskog saobraćaja. Takođe, tokom izvođenja radova na obnovi elektrotehničke infrastrukture nema ugrožavanja ni železničkog ni putničkog saobraćaja. Nakon završetka radova, uređaji na putnim prelazima biće vraćeni u ispravno i funkcionalne stanje“, navodi se u odgovoru nadležnih iz Infrastrukture železnice Srbije.

Foto: Opština Smederevska Palanka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!