Predstavljanje Posebnog izveštaja o diskriminaciji starijih građana

SMEDEREVO, 25. novembar 2021 – Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Populacioni fond Ujedinjenih Nacija (UNFPA) predstaviće ovog ponedeljka u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih Smederevo Posebni izveštaj o diskriminaciji starijih građana, kao i prikaz Istraživanja o položaju starijih žena i njihovom učešću u političkom i javnom životu u Srbiji ,,Za glas starijih žena”.

Izveštaj je realizovan od strane Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, dok je istraživanje realizovalo Udruženje građana ,,Snaga prijateljstva”- Amity.

Kako je najavljeno, na događaju će govoriti:  Brankica Janković, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, Tatjana Prijić, kancelarija Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Nadežda Satarić, predsednica Udruženja građana ,,Snaga prijateljstva”-Amity i Borka Jeremić, šefica kancelarije Populacionog fonda Ujedinjenih Nacija (UNFPA) u Srbiji.

Na ovaj događaj su pozvani mediji, kako se navodi, da bismo, svi zajedno, poslali poruku o važnosti brige o starijim građanima, jer su oni neodvojiv i ravnopravni deo našeg društva.

Ilustracija: Youtube/printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!