Nastavljaju se 43. Masukini dani

VELIKA PLANA, 24. novembar 2021 – Nakon sinoćne sudbinske i psihološke drame Tolstojeve heroine, Ane Karenjine, na 43. Masukinim danima, večeras pričа sa naših prostora. Tragikomični rasplet na oronuloj železničkoj stanici, u jednoj od srpskih provincija, dovešće nam iskusni ansambl jagodinskih amatera sa dramom Novice Savića „Ona plače, al’ sad od sreće“, u režiji Branka Popovića.

U predstavi igraju Petar Mitić, Violeta Pešić, Nenad Petrović, Jelena Jovanović i Bojan Miloradović.

Predstava je igrana po tekstu Novice Savića, a u režiji Branka Popovića koji je već sarađivao sa Gradskim pozorištem Jagodine na nekoliko pozorišnih komada. Radnja predstave se odigrava na železničkoj stanici gde petoro ljudi različitih mentaliteta međusobno prepričavaju svoje teške životne priče, na krajnje humorističan način. Stoga se i s razlogom može nazvati crnom komedijom.

Pored pomenutih glumaca, u predstavi još igraju i Violeta Pešić, Nenad Petrović i Bojan Miloradović. Organizator je Branka Marinković, a za kostime je bila zadužena Zagorka Đorić, za scensku šminku Milica Vasiljević, dok je garderober bila Zorica Džigurski. Za svetlo i ton u predstavi brinuo je Rade Kojić, a u tehničkom delu učestvovali su i Zoran Bulatović i Ratko Petrović.

Predstava počinje u 20 sati, cena ulaznice je 200 dinara.

Foto: Fb Centar za kulturu Masuka

Skorašnji članci

error: Content is protected !!