Izložba „Planinarska fotografija – memorijal Nenada Radojkovića“

SMEDEREVSKA PALANKA, 23. novembra 2021 – Međunarodna izložba „Planinarska fotografija – memorijal Nenada Radojkovića“, koju organizuje POSK Jasenica iz Smederevske Palanke u saradnji sa Planinarskim Savezom Srbije, Opštinom Smederevska Palanka i Narodnim muzejom u Smederevskoj Palanci, biće svečano otvorena naredne nedelje, najavljeno je danas. Pristiglo je više od 200 fotografija, a priznanja, kao i nagrada „Nenad Radojković“ za najbolju fotografiju po izboru žirija, zatim i nagrada za fotografiju koja bude imala najviše sviđanja na Fejsbuk stranici, biće dodeljena u palanačkom Narodnom muzeju na svečanom otvaranju izložbe 1. decembra.

Ove godine izložba planinarske fotografije je deo programa obeležavanja 120 godina planinarstva u Srbiji, a prethodiće mu regionalni planinarski sastanak, na koji su pozvani predstavnici 15 planinarskih klubova iz okruženja. Vodiće ga čelnici Planinarskog saveza Srbije, a na sastanku će biti razmotrene teme iz aktuelnih planinarskih dešavanja.

Prvu izložbu planinarskih fotografija u Smederevskoj Palanci je, pre 14 godina, pokrenuo prerano preminuli Nenad Radojković i ona se kao memorijal već duži niz godina organizuje pod ovim nazivom.

Foto/ilustracija: POSK Jasenica FB

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!