Site icon podunavlje.info

Kovin: Za drugu fazu izgradnje bazena 230 + 33 miliona dinara

KOVIN, 22. novembar 2021 – Na omiljenom izletištu Kovinaca, ali i stanovnika okolnih mesta, nastavlja se izgradnja Sportsko – rekreativnog centra Šljunkara. Trasu je ovih dana obišla predsednica opštine Kovin Sanja Petrović, sa saradnicima, saopšteno je danas.

„Nakon završetka prve faze 2019. godine, koja je podrazumevala izvođenje pripremnih zemljanih betonskih, armiračkih i zidarskih radova za izgradnju temelja za školjku i halu bazena i izgradnju suteren hale, novonastala pandemija korona virusa u celom svetu i u našoj zemlji uticala je na preusmeravanje sredstava namenjenih kapitalnim projektima za izgradnju kovid bolnica, nabavku medicinske i nemedicinske opreme, opremanje domova zdravlja i bolnica, pomoć i podršku privredi kako bi se što bolje odgovorilo na korona krizu. Čim su se stvorili uslovi, nastavili smo sa izgradnjom ovog kapitalnog objekta koji će zaista biti na ponos svih nas“ – ističe predsednica opštine Kovin, Sanja Petrović.

Za prvu fazu izgradnje bazena izdvojeno je blizu 77 miliona dinara iz budžeta lokalne samouprave.

„U toku je druga faza izgradnje bazena, koja je obuhvaćena dvogodišnjom javnom nabavkom, čija je vrednost 230 miliona dinara (sa nadzorom za izvođenje radova), a koje smo obezbedili iz lokalnog budžeta i uz podršku Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ovim radovima planirana je izgradnja centralnog objekta, odnosno samog bazena (dimenzija 33×20 metara) sa tribinama, tuševima, kupatilima sa 8 mokrih čvorova, svlačionicama. I ja se nadam da ćemo već krajem naredne godine govoriti o prvim plivačima u bazenu“, dodaje predsednica Sanja Petrović.

Druga faza podrazumeva sve vrste radova na izgradnji centralnog objekta sa pratećim prostorijama – konstrukciju objekta, bravarske, limarske, keramičarske i molerske radove, montažu spoljašnje i unutrašnje stolarije, postavljanje instalacija za električnu energiju, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, postavku sanitarnih uređaja, bazenske opreme, kao i ugradnju grejanja i podstanice za grejanje, ali i ambulantu, kako bi bazen nakon ove faze mogao da bude otvoren za sve posetioce.

Na ovaj iznos, Opština je izdvojila i dodatnih 33 miliona dinara u ovoj godini za izgradnju i dopremanje instalacija do samog objekta – vodovodne i kanalizacione mreže i kompletne gasne instalacije, a početak ovih radova se očekuje u danima koji predstoje.

Realizacijom druge faze, centralni deo će biti kompletno završen u skladu sa projektnom dokumentacijom. Svojim dimenzijama, predviđen je za mogućnost odigravanja vaterpolo utakmica i pripreme vaterpolo ekipa, a podrazumeva se da je u osnovi i gradski bazen – zimsko i letnje kupalište.

Pored bazena kao centralnog objekta, koji će objediniti letnju i zimsku kupališnu sezonu, narednim fazama predviđena je izgradnja galerijskog dela sa kafeom i terasama obostrano orijentisanim, restoran sa kuhinjom za oko 300 gostiju i terasom, hol restorana sa wi-fi centrom i pomoćnim sadržajima, velnes centar sa vežbaonicom – teretanom i prostorijom za masažu, ambulanta, tehničke prostorije

Nastavak izgradnje bazena bio je i jedan od glavnih projekata za koji su glasali građani opštine Kovin prilikom sprovođenja javne ankete u sklopu formiranja budžeta za 2021. godinu.

„Ukupna vrednost izgradnje ovog kompleksa iznosi 650 miliona dinara, a suština projekta sportsko-rekreativnog centra na Šljunkari je da sportistima, rekreativcima, turistima i svim građanima naše opštine, kao i, nadamo se, mnogobrojnim stranim turistima, omogućimo da koriste sve raspoložive kapacitete objekta tokom cele godine, a u letnjim mesecima da imaju raznovrsniju ponudu. Želimo objekat koji se pre svega uklapa u prirodni ambijent, čak i u konfiguraciju terena, sa određenim savremenim partijama koje naglašavaju svojom pojavom funkciju i značaj građevine, što će doprineti da ovo bude još privlačnije mesto za obilazak, sport i rekreaciju“, naglasila je još  predsednica opštine Kovin, Sanja Petrović.

Foto: Opština Kovin

Exit mobile version