Site icon podunavlje.info

Kragujevčani kontranapadima do remija, a mogli i do celog plena

SMEDEREVO, 20. novembar 2021 – Po oprobanom receptu, kada su prošle sezone odneli sva tri boda iz Đurđevog grada, Kragujevčani su se i ovog puta opredelili za istu taktiku, FK Smederevo 1924 – FK Sušica, 1:1 (0:1).

Gosti su prpipretili već u 7. minutu, kada je Radosavljević, posle kornera, pogodio stativu. Nova pretnja po gol Tasića je usledila desetak minuta kasnije, kada je bivši „oklopnik“ Nedović poveo kontru, a usamljenom Todoroviću nije bilo teško da realizuje ovu akciju.

Ne zadugo, u jeku napada domaćih, usledila je još jedna munjevita kontra Sušice, koju je, ovog puta, klizećim startom osujetio Milovanović. Malo je nedostajalo da se na proigravanje Todorovića i Vulić ne upiše u strelce.

Smederevci su uzvratili nakon akcije Markovića i šuta Milovanovića, za odličnu intervenciju Pešića, baš kao i u 35. minutu, kada je Nešović izveo slobodan udarac, a Pešić odbranio.

Jalovi napadi Smederevaca urodili su plodom tek u 78. minutu, kada je Baroš srušio Milovanovića, a sa bele tačke siguran je bio Stanić. Mogao je Baroš u nadoknadi vremena da se iskupi za načinjeni penal, ali je njegov šut ka praznoj mreži osujetio požrtvovani Panić.

Sledi zimska pauza, a u prvom kolu prolećnog dela sezone Srpske lige Zapad, gde će Smederevci zimovati na 5. mestu, učenicio trenera Save Šašića će ugostiti Takovo iz Gornjeg Milanovca.

Foto: R.G.

Exit mobile version