Kovin: Veće utvrdilo predlog trećeg rebalansa budžeta za 2021.

KOVIN, 19. novembar 2021 – Opštinsko veće u Kovinu utvrdilo je predlog Odluke o trećoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Kovin za 2021. godinu i Zaključka o trećoj izmeni i dopuni Zaključka o finansiranju rada ustanova javnih službi iz budžeta opštine Kovin za 2021. godinu i o tome će glasati odbornici SO Kovin na narednom zasedanju (verovatno u utorak, 23. novembra), saopšteno je danas.

Utvrđeni su i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na treću izmenu Finansijskog plana Turističke organizacije opštine Kovin za 2021. godinu, zatim predlog Rešenja o davanju saglasnosti na četvrtu izmenu Programa poslovanja JP „Kovinski Komunalac“ za 2021. i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Poseban Program korišćenja budžetske pomoći-subvencija za 2021. godinu, koji se takođe prosleđuje lokalnom parlamentu na razmatranje.

Odbornici će na narednom zasedanju razmatrati i na jučerašnjoj sednici Veća prihvaćene informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti JP “Kovinski Komunalac“ Kovin i JP “Kovin – Gas“ Kovin za period od 01.01. do 30.09.2021.godine.

Većnici su utvrdili predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju Programa raspodele i korišćenja subvencija za podršku radu preduzetničkih radnji, privrednih društava i turističke privrede na teritotiji opštine Kovin zbog teškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom virusa COVID-19, o čemu će se takođe konačno izjasnici odbornici.

Opštinsko veće donelo je treću izmenu Programa i Finansijskog plana izgradnje i uređivanja građevinskog zemljišta, rashoda budžetskih sredstava potrošnje i održavanja puteva i ulica na teritoriji opštine Kovin za 2021. godinu, drugu izmenu Programa i Finansijskog plana korišćenja sredstava iz budžeta opštine Kovin za zaštitu životne sredine u 2021. godini, drugu izmenu Programa i Finansijskog plana zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Kovin za 2021. godinu, zatim prvu izmenu Godišnjeg programa raspodele sredstava namenjenih očuvanju, zaštiti i unapređenju stanja postojećih i podizanja novih šuma na teritoriji opštine Kovin za 2021. godinu, treću izmenu Programa korišćenja sredstava namenjenih za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na području opštine Kovin u 2021. godini i prvu izmenu Programa Saveta za mlade Skupštine opštine Kovin za 2021. godinu.

Većnici su utvrdili Listu korisnika za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite u 2021. godini i usvojili predloženi tekst Ugovora o dodeli podsticajnih sredstava za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite u 2021. godini

Doneta je Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022. godinu na teritoriji opštine Kovin. Odluka stupa na snagu osam dana od objavljivanja u „Sl. listu opštine Kovin“ (kada se objavljuje i na veb prezentaciji opštine) a primenjivaće se od 1. januara 2022. godine.

Za dnevni red sledeće skupštinske sednice utvrđen je i predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora OŠ “Desanka Maksimović“ Kovin.

Foto: Opština Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!