Lažna dojava o požaru

SMEDEREVO, 18. novembar 2021 – Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice u Smederevu, po dojavi o požaru u stambenoj zgradi u Ulici Đure Daničića broj 10, nešto pre 20 časova su u rekordnom vremenu sa dva vozila izašli na teren. Međutim, pregledom stanova je ustanovljeno da požara zapravo nema. Nakon desetak minuta, vatrogasna vozila su vraćena u matični hangar.

Prema rečima očevidaca, neko od građana je prijavio požar na osnovu dima koji se pojavio u blizini ovog stambenog objekta.

Kako su reporteru portala Podunavlje.info pokazali, najverovatnije je dim došao sa severne strane gde se nalazi Sportski centar, u čijem je prizemlju kotlarnica i čiji dimnjak zaista ispušta veliku količinu dima.

U svakom slučaju, ispostavilo se da je dojava lažna, što troši vatrogasne resurse – tim je morao odmah da reaguje i izađe na teren, korišćena su dva vozila, potrošeno je gorivo, itd.

Postavlja se pitanje, da se u istom trenutku dogodio realan požar na sasvim drugom kraju grada, koliki bi gubici mogli da nastanu.

Zato, dobronamerno savetujemo da, pre nego što pozovete vatrogasnu jedinicu, prethodno proverite da li je sigurno reč o požaru i tek ih onda alarmirate, zato što su oni profesionalci koji reaguju na svaki poziv, bilo da je stvaran ili lažan, kao što se ispostavilo večeras.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!