Kovin: Javno-privatno partnerstvo za deo sistema javnog osvetljenja

KOVIN, 16. novembar 2021 – Opštinsko veće u Kovinu utvrdilo je predlog Odluke o dodeli ugovora o javno-privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Kovin i Nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Kovin.

Shodno tome, data je saglasnost na Predlog odluke o dodeli ugovora i na predlog Javnog ugovora za “Izbor privatnog partnera o javno-privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja, primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Kovin“– grupa ponuđača SMART ENERGY INVESTMENT KFT. OGRANAK SEI BEOGRAD-VRAČAR i SMART ENERGY INVESTMENT KFT, BUDAPEST i podizvođaču “IRISS STUDIO’’ DOO SOPOT, koji su podneli zajedničku ponudu.

Konačno će se o tome izjasniti odbornici SO Kovin na narednoj sednici, koja će se održati u toku naredne sedmice.

Pred lokalnim parlamentom tada će se naći i utvrđeni Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Kovin.

U okviru svojih nadležnosti, većnici su na jučerašnjoj sednici, doneli Odluku o prenosu prava korišćenja na pokretnoj stvari – uređaja za detektovanje psihoaktivnih supstanci (sa pratećom neophodnom opremom) koji se daje na korišćenje Nezavisnom sindikatu policije – koordinacionom centru Pančevo, čime je stvoren pravni osnov za prenos pokretne stvari, u cilju efikasnijeg obavljanja posla (s obzirom da ova pokretna stvar nije neophodna za vršenje poslova iz delokruga opštine) i usvojili tekst Ugovora o davanju na korišćenje pokretnih stvari između Opštine Kovin i Nezavisnog sindikata policije Pančevo.

Na današnjoj telefonskoj sednici Opštinskog veća, donet je Pravilnik o izmeni Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, a nakon toga i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije.

Foto: Opština Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!