Grad raspisao oglas za prodaju zemljišta u Industrijskoj zoni

SMEDEREVO, 16. novembar 2021 – Grad Smederevo raspisao je Javni oglas za prikupljanje ponuda radi otuđenja (prodaje) građevinskog zemljišta, površine 4ha 99a 49m2 (49.949 m2), u Industrijskoj zoni u Smederevu, objavljeno je danas na gradskom sajtu.

Kupac je u obavezi da na predmetnom zemljištu do kraja 2023. godine izgradi objekat minimalne bruto površine 16 hiljada kvadratnih metara i da zaposli minimalno 35 radnika.

Zemljište se prodaje prikupljanjem pismenih ponuda Javnim oglasom, a početna cena za prodaju ovog građevinskog zemljišta iznosi za celu parcelu: 75 miliona 849 hiljada 054,97 dinara.

Kako se navodi, predmetno zemljište se otuđuje (prodaje), radi izgradnje u skladu sa planskim dokumentom.  Građevinsko zemljište se otuđuje kao: neizgrađeno građevinsko zemljište, do parcele je izgrađen javni put, gradska vodovodna, distributivna gasovodna mreža, optička telekomunikaciona  i elektro mreža.

Ponuđači su dužni da uplate garantni iznos (depozit) u visini 15.169.810,99 dinara (20% od početne cene zemljišta), na račun grada Smedereva, a građevinsko zemljište se prodaje licu koje ponudi najveću cenu za to zemljište izraženu u dinarskom iznosu.

Pravo podnošenja ponude imaju sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja blagovremeno podnesu urednu pismenu ponudu. Ponuđač može podneti samo jednu ponudu (pri čemu se smatra da je isti ponuđač i ponuđač koji ima većinsko vlasništvo u drugom pravnom licu).

Ponude se dostavljaju Komisiji za otuđenje i davanje u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Smedereva radi izgradnje, poštom ili neposredno preko pisarnice Gradske uprave grada Smedereva, Omladinska broj 1, 11300 Smederevo, do 16. decembra u 15  časova.

Javno otvaranje ponuda će se sprovesti 20. decembra u 12 časova, u zgradi Gradske uprave u  Smederevu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!