PSK Čelik: Četvrta uzastopna titula šampiona Srbije

SMEDEREVO, 15. novembar 2021 – Minule subote, završeno je takmičenje u Ligi srbije u planinarskoj orijentaciji za 2021. godinu. Pobednik lige u kojoj se takmičilo 20 klubova je PSK Čelik sa 36.334 boda, tako nadmašivši drugoplasiranu PSK Pobedu ubedljivo, za 5236 bodova. Trećeplasirani je PSK Javorak iz Paraćina.

Takmičenje, u devet kola, odvijalo se na Stražilovu, u okolini Smedereva, na Stolu, Kameničkom visu, Avali (dnevno i noćno), Zlatiboru, Rajcu i Pasjači.

Doprinos ovom izvanrednom rezultatu dali su takmičari u svim kategorijama, od pionirskih, preko juniorskih i seniorskih do veteranskih. Pioniri Čelika su pobednici u svojoj kategoriji sa osvojenih 2617 bodova, u sastavu: Nikola Tasić, Lazar Milutinović i Ilija Milutinović. Pionirke su druge sa osvojenih 3275 bodova i najvećim doprinosom Milice Vasiljević, Mine Vučković i Marte Trajković. Juniorke su druge sa osvojenih 2147 bodova, uz doprinos Milice Vasiljević (koja se iskazala i u višoj kategoriji), Angeline Vučković i Lane Ivković. Juniori Čelika su drugi sa 1310 osvojenih bodova, u sastavu:  Nemanja Vasiljevića Mihajlo Minić i Ilija Milutinović.  Seniorke Čelika su pobednice lige sa osvojenih 5699 bodova, a najveći doprinos su dale: Biljana Aranđelović, Maruja Trajković, Marina Stankić i Katarina Cvetković. Seniori su takođe šampioni Srbije sa osvojenih 10289 bodova, u sastavu: Saša Nikolić, Dejan Ranković, Aleksandar Živojinović, Miloš Karupović, Danijel Mitrović i Dragan Tasić. Veteranke su sakupile 2779 bodova dovoljno za šampionsku poziciju, a sastav ekipe je: Nataša Stanisavljević, Biljana Grujić i Danijela Jeremić. Čelikovom šampionskom nizu doprineli su i veterani, takođe sa najviše pozicije, osvojivši 8218 bodova. Kod veterana, najveći doprinos je dala šampionska ekipa sa Balkanskog prvenstva: Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Nebojša Milovanović, uz veliku pomoć starijih veterana: Dragana Nikolića, Branka Grujića i Štefana Rilinga.

Do ove, kao i prethodne titule, došlo se marljivim i stručnim radom sa najmlađima, koji su osvajali medalje i bodove za klub. Uspehu su doprinele i seniorske i veteranske ekipe kluba. Titula je u Smederevu, po četvrti put uzastopno, a osmi put u 60 godina dugoj istoriji kluba. Najviše ovim, ali i drugim rezultatim,a Čelik je na najbolji način obeležio svoj jubilej.

Planinarski savez Srbije, kao i PSK Čelik, i dalje rade na podizanju znanja i sposobnosti mlađih takmičara, pa je tokom vikenda (12-14. novembar), na Kablaru održan kamp Planinarske orijentacije za perspektivne i mlade koji se bave ovim sportom. Na kampu je učestvovalo devet članova Čelika, sedam članova Pobede, a instruktori su bili treneri iz Čelika.  Rađeno je na svim elementima unapređenja znanja iz orijentisanja, ali i rešavanja konkretnih zadataka u određivanju položaja na karti. Bio je organizovan i izlazak na najviši vrh Kablara 889 mnv. Na kraju kursa obavljena je kontrolna trka, uz analizu najboljih varijanti pronalaženja kontrola. Tako je PSS, već sada otpočeo pripreme za sledeće Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji, koje će biti održano u Sloveniji.

Pomenimo i da je POSK Jasenica iz Smederevske Palanke zauzeo deveto mesto u konkurenciji 20 klubova, koliko je učestvovalo u ovogodišnjoj Ligi Srbije u planinarskoj orijentaciji.

Foto: Arhiva članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!