Site icon podunavlje.info

Šverc nafte na Dunavu – još dva broda sa krijumčarenim gorivom

13. novembar 2021 – Trojica osumnjičenih za krijumčarenje 55.000 litara nafte na Dunavu, vredne oko 10 miliona dinara, saslušani su u Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije, da bi nakon toga tužilaštvo predložilo sudu da svoj trojici, Z.M, S.T. i D.P, odredi pritvor.

Oni su uhapšeni pre nekoliko dana u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Odelјenjem za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, a po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Uhapšena trojka, članovi posade, zatečeni na su na brodu u vlasništvu privrednog društva „MM-Brodski prevoz“ , dok se za još jednom osobom intenzivno traga, saopštio je MUP.

U nastavku akcije na suzbijanju kriminaliteta „Plovne reke“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd, Upravom carina  i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su dan kasnije još šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo krijumčarenje. Kada je policija na Dunavu kontrolisala brod u vlasništvu „Rakar gradnje“ otkriveno je  9.800 litara nafte koja nije sadržala propisane markere, čija je tržišna vrednost oko 1.500.000 dinara.

Uhapšeni su J. B. (1975) i M. S. (1983) odgovorna lica „Rakar gradnje“, kao i četvorica zaposlenih na brodu R. N. (1970), A. M. (1979), M. K. (1994) i M. A. (1991).

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Foto: MUP Srbije

Exit mobile version